Fırın Sebze

Hani o evde "ben sebze yemem" diyen yakışıklı var ya son 2-3 yıldır ne yemek yapayım sorusunu sorduğumda bu sebze yemeğini ısrarla isteyen de kendisi olur.. (Yakınlarda yapıp resimlerini eklerim şimdi aklıma geldiğinden önce tarifi ekliyorum)

MALZEMELER
teorik olarak evde olup evdeki arkadaşın yemeyi reddettiği sebzeler;

- 3-4 çiçek brokoli
- 2 kabak
- 1 havuç
- 2 çarliston biber (sivri biber tadını bozuyor bence)
- 5-6 mantar
- benimki gibi ehl-i keyf bir arkadaş ise tadı toparlamak için yarım küçük kase yıkanmış konserve mısır
- Hazır kremalı sebze çorbası (bunda da kereviz var aslına bakarsanız, ve bizimki hala sebze yemiyor.. ve ben Knorr'u öneriyorum- ama geleneksel olmayanını seçin yazıyor paketin üzerinde "geleneksel" diye çünkü o biraz daha katı oluyor)
- Köri
- Fesleğen
- Çok az sıvı yağ
- Kaşar rendesi

tüm sebzeler küp küp doğranır; brokoli ise ince kıyılarak tanınmayacak hale getirilir (tüm emniyeti üzerime salsanız siz bile tanıyamazsınız) biberler çekirdekleri ayıklanıp zar gibi incecik dilimlere ayrılır (bunda amaç sıcakta biraz erimesini dolayısı ile kokusunun yemeğe dağılmasını sağlamak)

Teflon tavamıza 1-2 kaşık yağ koyup en sert olanından en yumuşağa doğru sırasıyla sebzeleri soteliyoruz (bırakınız biraz sert kalsınlar fırında pişecekleri için mamaya dönmesin, salata gibi yenebilecek hale gelsinler)

sırasıyla tencereye biraz kavurdukça; havuç, kabak, brokoli, biber, mantar (mantarlara suyunu çekmesi için biraz zaman verin böylece onun suyunda diğer sebzeler de biraz daha yumuşayacak) ve herşey bittiğinde süzülüp yıkanmış konserve mısırı tencereye ekleyip ateşi ve kapağını kapatın (zaten işlemden geçtiği için ona buhar yeter- eğer dondurulmuş mısır kullanıyorsanız biraz kavurabilirsiniz)

Diğer tarafta bir kasede hazır çorbaya 2 kase SICAK SU koyup karıştırın. Bu çorbalar soğuk su tarifine göre verildiği için biraz çırpmanız gerekecek ama sebzelerin sertleşmemesi için bu gerekli... içine köri katın yoksa kasmayın, tadını fesleğenle toparlarız birazdan :))

fırın kabına önce sebzeler sonra çorba bulamacını ekliyoruz, su seviyesi sebzelerin biraz üzerinde olacak buna buharlaşma payı diyelim (bu arada fırını 200 dereceye ısıtın)

Sebzeler sıcak fırınla 20dk kadar buluşuyor, çorba koyulaşıp orta karar bir beşemal sos haline geldiğinde üzerine kuru fesleğen döküp kaşarı üzerine serpiyoruz kaşar kızarırken sera etkisi yaparak fesleğen kokusunu sebzelere hapsediyor.

E kızarınca da afiyetle yiyoruz..

Alternatif olarak evde sebze azsa bir kenarda 2 bardak makarnayı 5 dk haşlayın (diri kalsın) çorbayı 4 bardak suyla hazırlayın, makarna sebze ve çorbayı fırında buluşturup aynı tarifi uygularsanız oldu size fırın makarna :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: